Ga naar de inhoud

Het nieuwste kwartaalblad van de Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen is verschenen.

Naast verslagen van activiteiten, het verenigingsnieuws met o.a. het jaarprogramma, schenkingen, krijgt de lezer antwoord op vragen als:
– Waar houdt het bestuur van de MHVS zich zoal mee bezig. Voorzitter Toine Wuts vertelt over de plannen op de voormalige luchtmachtbasis Elmpt, de jachthaven in Asselt, industrieterrein Zevenellen en de nieuwste bedreiging van het Groenewoud.
– Waarom is de vliegenzwam geen zwam? Joke Geraedts-Buijs leerde veel tijdens de paddenstoelenwandeling o.l.v. Loe Giesen.
– Waardoor werd Pierre Mertens bang voor granaten? Uit de nalatenschap van mevr. Annie Mertens-Theunissen ontvingen we een handgeschreven document van haar echtgenoot als zeventienjarige.
– Waarom is het beekdal van de Swalm een perfecte leefplek voor de ijsvogel? Angelina Antiç-Dijcks bezocht het wandelpark en kwam op het idee om over alle daar te vinden boombeelden van dieren, gemaakt door kettingzaagkunstenaar Roel van Wijlick, een artikel te gaan schrijven. Als eerste de ijsvogel.
– Wie staan er op de foto uit 1974-1975 van klas 3a van de Lambertusschool met meester Wiel Meuffels?
– Hoe is het om ineens oog in oog te staan met een ree? Hans Simons beschrijft zijn ervaring en wist het dier te fotograferen.
– Wat voor interessants is er te melden over de maanden juli, augustus en september. Johanna Cox-Geraedts verzamelde alle artikelen en Riky Simons-Julicher maakte een selectie.
– Hoe ging het in 1956 toe bij de Missienaaikring in Swalmen? Pastoor Carolus Schmitz maakte een verslag van zijn bezoek aan deze dames.
– Waarom en voor wie kan zwerfafval gevaarlijk zijn? Angelina houdt een pleidooi voor het opruimen ervan.
– Hoe kwam fietshersteller en Gazelledealer Lei Jentjens omstreeks 1930 aan mini-boekjes waarop zijn naam stond gedrukt. Riky zocht het verhaal achter deze schenking aan de MHVS uit.
– Hoe staat het met ons kerstgevoel. Riky schreef er een gedicht over in ’t Zjwaams.
Nieuwsgierig naar bepaalde artikelen? Zorg dat u een exemplaar van het blad te pakken krijgt. Voor niet-leden is het te koop via redactie@mhvs.nl; in de boekhandel en tijdens de openstelling in het verenigingslokaal op dinsdagmiddag.

Home » Biejeingezeumerd 2023-4 is verschenen

Biejeingezeumerd 2023-4 is verschenen