Ga naar de inhoud

In Swalmen zetten we stappen naar een toekomstbestendige wijk waar iedereen prettig en gezellig kan wonen en leven. Dit doen we met het nieuwe ‘Wijken- en kernenbeleid’, zoals dit is opgesteld vanuit de gemeente. Dit beleid helpt ons om samen met u als bewoners en alle andere professionele partners, te werken aan een sterke en levendige gemeenschap.

Wat is een wijkagenda?

Een wijkagenda is een speciaal plan voor Swalmen. Het beschrijft acties en projecten om onze wijk nog fijner te maken. Het gaat de komende tijd vooral om hoe we als buren beter kunnen samenleven, elkaar kunnen helpen en ontmoeten. We willen dat iedereen in Swalmen zich onderdeel voelt van onze gemeenschap, samen zorgen we voor een veilige en prettige woon- en leefomgeving.

Wat gaan we doen?

We beginnen met luisteren naar wat u belangrijk vindt. Dit doen we niet alleen nu, maar willen we in de toekomst vaker doen. We verzamelen ideeën waar Swalmenaren zich hard voor willen maken via vragenlijsten, online peilingen en gesprekken in de buurt. We kijken bijvoorbeeld naar zaken die de sociale samenhang en leefbaarheid beter maken, zoals gemeenschappelijke activiteiten, ondersteuningsnetwerken of aanpassingen in de omgeving.

 

Uw stem is belangrijk.

Elke mening telt en we willen graag dat iedereen meedenkt en helpt met het vormen van de wijkagenda Swalmen. Samen met de dorpsraad en professionals zoals gemeente, de woningcorporatie, politie en welzijns- en zorgorganisaties bekijken we de ideeën. We kijken naar wat vaak wordt genoemd, wat het belangrijkste is en wat echt mogelijk is. Zo zorgen we dat ons plan goed past bij wat er echt nodig is in Swalmen.

 

Wilt u mee werken aan uw Swalmen?

Vul dan de vragenlijst in via https://www.dorpsraadswalmen.nl/vragenlijst

Het duurt maar een paar minuten.

 

Wij ontvangen graag jullie reacties vóór 1 augustus 2024.

Logo werk aan de wijk

Home » Werk aan de wijk: “Investeren in de toekomst”

Werk aan de wijk: “Investeren in de toekomst”