Ga naar de inhoud

Als vanouds organiseert Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen in samenwerking met Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal in het kader van de Nacht van de Nacht een nachtwandeling om aandacht te vragen voor het belang van nachtelijke duisternis.

Dit jaar starten we op zaterdag 28 oktober a.s. om 21.30 uur vanaf de parkeerplaats naast het gebouw het Groenewoud, Groenewoud 4 te Swalmen. De wandeling zal tot ca. 23.30 uur duren. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid voor een gezellige nazit met soep bij een kampvuurtje op een prachtige plek in het Swalmdal.
In en rondom het Groenewoud zullen we onder leiding van een gids een nachtwandeling maken door de bossen. We zullen tijdens deze wandeling op allerlei manieren gebruik maken van onze zintuigen om ondanks de nachtelijke duisternis, toch goed en veilig te wandelen. Ook zullen we de nodige aandacht geven aan de nachtdieren en hoe we deze kunnen waarnemen in het donker. We zien dan hopelijk de sterrenhemel en daar interessante dingen over horen.

Op zaterdag 28 oktober is het volle maan. We zullen dan afhankelijk van de mate van bewolking behoorlijk wat licht hebben in de nacht. Dit maakt de wandeling niet minder leuk.
Wie wil deelnemen dient zich aan te melden via info@mhvs.nl. Er is een maximum aan het aantal deelnemers.

Het bestuur van de MHVS

Home » Nacht van de Nachtwandeling

Nacht van de Nachtwandeling