Ga naar de inhoud

Actie: Haaj Zjwame Sjoon!

Net als vorig jaar willen we weer meedoen met de Landelijke Opschoondag die dit jaar op zaterdag 23 maart zal plaatsvinden.

Carnaval is geweest en alles ondergaat een grote poetsbeurt. Ook de straten en pleinen van ons dorp willen we bij het begin van het voorjaar weer een schoonmaakbeurt geven.

Daarom willen we vragen om op zaterdag 23 maart vanaf ongeveer 10 uur in de ochtend te gaan opschonen in straten of buurt.

We hebben de laatste tijd geheel Swalmen, zonder Asselt en Boukoul, bezet met in totaal een dertigtal vrijwillige opschoners.

De gevulde zakken mag je vanaf 12 uur op het Crasbornplein tegen het muurtje achter het speeltuintje achterlaten. Daar kan de dienst van de gemeente die dan ophalen.

Na het wegzetten van het opgehaalde zwerfvuil mag je naar café Effe Nieks op de Markt komen, waar je dan vanaf 12.30 uur getrakteerd wordt op één of twee stukken Limburgse vlaai, dit jaar beschikbaar gesteld door de gemeente als dank voor het vele opschoonwerk in ons dorp. Daarbij ook nog een gratis kopje koffie, thee of een andere consumptie. We hopen dat het net zo gezellig wordt als vorig jaar, toen we onverwacht de Nepomuk onderscheiding van de Hopsjlokkers kregen!

Mocht je vragen of opmerkingen hebben over je opschoonwerk of materialen nodig hebben, neem dan contact op via mailadres: hermgrd@gmail.com

Rest me te vermelden dat nieuwe opschoners altijd welkom zijn.

Bedankt voor je aandacht en voor je werk om Zjwame schoon te houden!

Groet-Herm Geraedts -coördinator van Haaj Zjwame Sjoon!- Dorpsraad Swalmen en MHVS.

Home » Landelijke Opschoondag 2024

Landelijke Opschoondag 2024