Ga naar de inhoud
Een dagje naar Zuid-Limburg, naar het museum, een winkel- of tuincentrum bezoeken, een toeristische rondrit. De BoodschappenPlusBus Roermond maakt haar ‘Plus’ zonder meer waar.
Dankzij de inzet en het enthousiasme van zo’n 20-25 vrijwilligers is de oorspronkelijke boodschappendienst voor ouderen uitgegroeid tot een organisatie die zeven dagen per week activiteiten en ontmoetingen organiseert.
De BoodschappenPlusBus is een welkom initiatief voor ouderen die zelf nog maar moeilijk de deur uit kunnen. En daarnaast ook een succesvolle manier om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

Een aantal vrijwilligers stellen elke twee maanden een nieuw activiteitenprogramma samen.
Als je voor het eerst meegaat krijg je daarna het programmaboekje elke twee maanden in de brievenbus bezorgd en kan men zich – tegen een geringe vergoeding – aanmelden voor de activiteiten.
Ook leggen we extra programmaboekjes op plekken waar ouderen regelmatig komen, zoals gemeenschapshuizen, activiteitencentra, etc.
Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen plannen we de uitstapjes meerdere keren per maand in, op verschillende dagen. In de voorbije jaren zijn in de bus tal van nieuwe vriendschappen ontstaan.

Sommige activiteiten worden zelfs door groepjes deelnemers samen geboekt, als gezellig dagje uit.
We willen zoveel mogelijk ouderen uit hun isolement halen en de belangstelling hiervoor neemt toe. Ben je één keer meegeweest dan raak je enthousiast en ga je vaker mee!

Echter, onze vrijwilligersgroep is ook de jongste niet meer en om aan de vraag te kunnen blijven voldoen hebben we nieuwe enthousiaste chauffeurs en begeleiders nodig.
We zetten de bus in principe 7 dagen per week in met als gevolg dat onze chauffeurs en begeleiders ook 7 dagen per week inzetbaar moeten kunnen zijn.
Hoe meer vrijwilligers zich melden, hoe makkelijker we de roosters kunnen vullen en niet steeds een beroep hoeven te doen op dezelfde mensen.

Lijkt je dit een activiteit die je leven verrijkt en waar je veel voldoening uit kunt halen, heb je wat tijd over, meld je dan aan voor een gesprek (en een proefrit) met één van onze vrijwilligers.
Dit kun je telefonisch doen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur op telefoonnummer 0475-317130.
Hoe zijn we nog meer bereikbaar:

Per e-mail: plusbusroermond@gmail.com
Voor actualiteiten op onze website: https://plusbusroermond.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/plusbusroermond/
Home » Stichting Boodschappen PlusBus Roermond

Stichting Boodschappen PlusBus Roermond