Ga naar de inhoud

Musea zijn van oudsher gebouwen met vier muren waarbinnen een Conservator bepaald wat cultuur is. Hiermee wordt de bezoeker via een eenzijdige invalshoek vertelt wat hij moet weten over een specifiek thema. Het Historiehuis van Roermond wil graag een plek zijn waar het publiek kan participeren en zo een ander perspectief bieden op het verleden. Met onze nieuwe wisseltentoonstelling in 2024 willen we het verleden vertellen aan de hand van persoonlijke foto’s.

De nieuwe tentoonstelling, die de eerste zal zijn van de hand van de nieuwe Conservator Sjors van den Hombergh, laat het verleden van Roermond zien aan de hand van foto’s uit het persoonlijke leven van de inzender. De inzender bepaalt wat belangrijk is uit het verleden. De foto’s tonen belangrijke gebeurtenissen / plekken / evenementen / personen etc. uit het persoonlijke verleden van de fotograaf. Hierdoor ontstaat een andere kijk op de geschiedenis van Roermond dan die we kennen uit de geschiedenisboeken.

Wil jij graag dat jouw zelfgemaakte foto tentoongesteld wordt in het Historiehuis in Roermond en dat daarmee een stukje Roermonds verleden zichtbaar wordt? Stuur dan jouw foto uiterlijk 20 september 2023 in via historiehuis@roermond.nl, of neem contact op voor meer informatie. Voorwaarde voor deelname is dat de foto binnen de grenzen van de Gemeente Roermond gemaakt is en dit zichtbaar op de foto is. Daarbij dien je een duidelijke beschrijving te geven over wat er te zien is, waar hij gemaakt is, wanneer hij gemaakt is en waarom deze foto voor jou zo bijzonder is.

Uit de inzendingen zal een selectie gemaakt worden, welke foto’s uiteindelijk tentoongesteld worden. Iedereen die een inzending stuurt krijgt persoonlijk te horen of zijn foto wel of niet gebruikt zal worden in de nieuwe expositie. Met de inzenders van de foto’s die geselecteerd worden zullen nadere afspraken gemaakt worden.

Het Historiehuis: een verborgen parel
Het Historiehuis in de binnenstad van Roermond kan met recht een verborgen parel van Roermond worden genoemd. Het museum bevindt zich in de bibliotheek Bibliorura en richt zich op het vertellen van het historische verhaal van Roermond. In de vaste expositie zijn stukken te zien uit de rijke gemeentelijke collectie en worden zelden gehoorde verhalen verteld. Het museum is zowel voor inwoners als bezoekers van de stad een bron van informatie en inspiratie.

Historiehuis Roermond, Neerstraat 11, 6041 KA Roermond
www.historiehuisroermond.nl

Home » Persoonlijke foto’s gevraagd voor nieuwe tentoonstelling Historiehuis

Persoonlijke foto’s gevraagd voor nieuwe tentoonstelling Historiehuis