Ga naar de inhoud

OPENING

Op woensdagmorgen 3 januari 2024 om 9.00 uur opent in Swalmen “Repair Café Zjwame”.
Dit is een initiatief van Dorpsraad Swalmen in samenwerking met SGL (Stichting Gehandicapten Limburg – dagopvang Swalmen).
We staan voor u klaar op elke 1e woensdag van de maand van 9.00 tot 12.00 uur in een ruimte achter de hal van het voormalige gemeentehuis op Markt 3 naast onze Laeskamer. Na enkele maanden bekijken we of een uitbreiding van de openingstijden mogelijk is.

Wat is een repaircafé?
Inwoners van Swalmen kunnen hier terecht met een defect huishoudelijk apparaat (koffiezetter, strijkijzer etc.) voor een kleine reparatie of met kleding (zoom los, ritssluiting vervangen etc.). Onze deskundige vrijwilligers proberen samen met de aanbieder het apparaat te herstellen of de kleding te repareren. We denken met dit initiatief iets te doen aan onze “wegwerpmaatschappij“ en apparaten en kleding een langer leven te geven. De reparatie zelf is gratis, onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden. Als er iets besteld moet worden kunnen we u helpen met het zoeken naar het juiste onderdeel waarna u dit zélf (met onze hulp) kunt bestellen en natuurlijk ook betalen.
Als uw apparaat of kleding naar tevredenheid is gerepareerd stellen we een vrijblijvende gift natuurlijk wel op prijs.
Een van de uitgangspunten is dat we beslist géén concurrent willen zijn van plaatselijke ondernemers of zzp-ers. Ook repareren we geen fietsen. Het aanbieden van defecte apparaten gebeurt op eigen risico, we vragen de aanbieders ook vooraf hiermee akkoord te gaan.

De openingshandeling wordt op 3 januari a.s. verricht door de Wethouder Wijken van de gemeente Roermond Dhr. Felix van Ballegooij.
Hopelijk is dit nieuwe initiatief van Dorpsraad Swalmen een mooie aanvulling op onze bestaande activiteiten.

Home » Opening Repair Café in Swalmen

Opening Repair Café in Swalmen