Ga naar de inhoud

Op zondag 16 juni a.s. zijn van 11.00 uur tot 16.00 uur de tuinen bij Kasteel Hillenraad Swalmen geopend voor het publiek. Tijdens deze Open Tuinendag kan het publiek onder leiding van gidsen de tuinen bezoeken en toelichting krijgen op de historie ervan. De toegang is gratis en er is catering aanwezig.
Kasteel Hillenraad is gelegen aan de Hillenraederlaan 12 te Swalmen.
Open Tuinen Hillenraad gebeurt in samenwerking met de eigenaar van Landgoed Hillenraad, de heer Thibaud de Guerre, Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen en de genoemde Harmoniën.

De eigenaar stelt in deze vorm graag de tuinen open voor het publiek. Gewoonlijk zijn de tuinen niet toegankelijk, omdat het kasteel gebruikt wordt voor privé-bewoning. De tuinen zijn in juni op veel plekken mooi in bloei. Kasteel Hillenraad kent een lange geschiedenis en hiervan is nog veel aanwezig en valt met de informatieve toelichting goed te beleven.
Boesjwa, het jeugdorkest van de harmoniën van Boukoul en Swalmen, zal een optreden verzorgen op de binnenplaats. Het muzikale optreden start om 12.15 uur tot 13.15 uur; tussendoor is er pauze. Later in de middag is er muziek van Zaate Hermenie Nepomik uit Swalmen.
Bezoekers wordt gevraagd om per fiets te komen; er is beperkte parkeergelegenheid voor auto’s.
De organisatoren hopen dat veel mensen gebruik zullen maken van deze gelegenheid.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Home » Open Tuinendag Kasteel Hillenraad

Open Tuinendag Kasteel Hillenraad