Ga naar de inhoud

Corona gooide afgelopen twee jaar roet in het eten maar na 2 jaar mogen we weer. Onze jaarlijkse Open Dag en Glastentoonstelling in ons verenigingslokaal gelegen aan de Stationsstraat 15.

Op zondag 4 juni 2023 zijn wij geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Onder het genot van koffie of thee met cake kunt u rondkijken in ons verenigingslokaal.

Een blik nemen in de vele boeken die wij in onze bibliotheek hebben over geschiedenis en heemkunde van Swalmen, Limburg en in het algemeen.

Heeft u vragen over uw familie dan kunt u een van de kerkregisters, of ons archief van overlijdensprentjes raadplegen, wij helpen u daar graag bij.

U kunt eens snuffelen in ons fotoarchief waarin wij duizenden foto’s van Swalmen en zijn bewoners hebben. Bent u op zoek naar een foto en wij hebben die in onze collectie dan kunt u een kopie hiervan krijgen (a.u.b. USB stick meenemen).

Tevens kunt u bij ons terecht voor een leuk cadeau b.v. uit onze boekenreeks te zien op onze site. Een tweedehandswinkeltje is er ook. Voor een prikje vindt u wellicht iets van uw gading. Voor de kinderen ligt er een kleurplaat klaar, en de sjoelbak staat gereed om een potje te sjoelen.

Wij hebben deze keer een kleine tentoonstelling van schilderijen gemaakt door Jan Dingelstad en van originele aquarellen geschilderd door wijlen Sef Slabbers. Deze aquarellen zijn geschonken aan onze vereniging door zijn familie. Enkelen zijn zelfs te koop voor een schappelijke prijs.

Dat Swalmen vroeger een bloeiende glas-in-lood industrie had met diverse glasateliers is ons bekend. Heden ten dage wordt deze kunst nu ook nog volop beoefend maar dan anders vormgegeven. U kunt enkele van deze kunstwerken bewonderen die gemaakt zijn door Gerry Nijssen-Severens en Marjan Blom, beiden lid van onze werkgroep geschiedenis. In overleg zijn er bij interesse voor deze glaskunst wellicht objecten te koop.

U bent van harte uitgenodigd op deze dag!

Bestuur en werkgroepen van de Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen

Home » Open dag Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen

Open dag Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen