Ga naar de inhoud

In Swalmen starten bij voldoende interesse binnenkort lessen in zelfbescherming. In tegenstelling tot veel andere lessen in zelfverdediging gaat het hierbij niet vooral om technieken die je in geval van nood in kunt zetten om een aanvaller uit te schakelen maar om een geheel van informatie en tactieken bedoeld om je op alle fronten veiliger te maken. En ja, daar horen ook gevechtstechnieken bij maar daarbij hoef je niet te denken aan ingewikkelde bewegingen waar je lang over doet om ze te leren of waar je enorm sportief voor moet zijn.

Wat staat er zoal op het programma?

Wat zegt de wet op noodweer? Waarom kan je eigen moraal je in de weg zitten? Welke vormen van geweld zijn er en hoe moet je op de verschillen reageren? Je leert hoe je gevaar herkent en waar criminelen op letten als ze een slachtoffer uitzoeken. Hoe gevaar te ontwijken en hoe een broeiende situatie te de-escaleren, en in welke situaties dit absoluut niet werkt!

Als het je niet gelukt is om gevaar te herkennen of te voorkomen dat iemand geweld wil gebruiken “bevries” je waarschijnlijk. Wat kun je hier tegen doen? Daarna heb je een aantal technieken nodig die je in zo veel mogelijk situaties beschermen. Zo’n technieken leer je natuurlijk ook. Het doel is niet van de ander te winnen maar weg te komen!  Ze helpen bovendien om je zelfverzekerder te voelen.

Als je jezelf hebt moeten verdedigen is het nog niet klaar als je weer veilig bent. Mogelijk komt er een medisch, psychisch of juridisch vervolg. En wat denk je van de mogelijkheid van wraak door de ander of de groep waar die bij hoort?

Je leert geweld te voorkomen en waarom dat het eerste doel is. Daarna leer hoe je moet vechten als het niet anders kan, en hoe je dit in de wet past. De lessen maken je niet alleen veiliger maar geven je ook gereedschap om beter in het leven te staan en beter met anderen om te gaan.

De inzichten werken b.v. ook bij pesten, opvoeding van kinderen of een ruzie met je baas!

Ger Giesen die deze lessen gaat geven heeft al meer dan 45 jaar ervaring met diverse vechtkunsten met name Pencak Silat. Hij heeft zich vanaf het begin vooral toegelegd op zelfverdediging en cultuur en niet op sport. Maar deze lessen zijn geen lessen in een vechtkunst! Daar geeft hij ook les in maar hij benadrukt dat dit iets heel anders is.

Doel van deze lessen is de deelnemers veiliger te maken.

Heb je interesse of wil je meer weten; neem contact op met Ger. ggiesen@hotmail.com of bel naar 0647189125 (spreek de voicemail in als ik niet op kan nemen).

Home » Lessen zelfbescherming in Swalmen?

Lessen zelfbescherming in Swalmen?