Ga naar de inhoud

Op 16 oktober 2021 organiseerden de Dorpsraad en de Milieu- en Heemkunde Vereniging (MHVS) samen een zwerfvuil-opschoondag. Dit was een zeer geslaagde actie die leidde tot een enthousiast vervolg. Veel deelnemers vonden 1x per jaar te weinig en gaven aan dat ze dit graag vaker wilden doen, maar dan in en rond hun eigen straat/woonwijk.
Dit is op een positieve manier uit de hand gelopen, veel aanmeldingen volgden en Swalmen werd ingedeeld in ‘opschoonvakken’.
In een groot deel van Swalmen wordt het zwerfvuil nu regelmatig door vrijwilligers ingezameld.

Zaterdag 18 maart vindt de 21e Landelijke Opschoondag plaats, een uitstekende gelegenheid om onze eigen actie ‘Haaj Zjwame Sjoon!’ weer te organiseren en een oproep te doen aan degenen die al trouw deelnemen, maar ook aan de buren en familieleden van deze vrijwilligers.
Doe mee nu en in de toekomst, vele handen maken licht werk!

Ga tussen 10.00 en 12.00 uur aan de slag in je eigen buurt of op een plek in ons dorp waar je van weet dat die niet schoongehouden wordt. Je hebt als vaste deelnemer een opvallend hesje gekregen en je neemt de groene zak(ken) mee.
Lever de gevulde zak(ken) tussen 12.00 en 12.30 uur in op het Dr. Crasbornplein tegen de muur achter de speeltoestellen en de kledingcontainers. De gemeente haalt alles op.

Als ‘beloning’ nodigen we jullie – vanaf 12.30 uur – uit voor koffie en vlaai + 2 consumpties in Café Effe Nieks (voorheen de Plevuus) aan de markt.

Als je zaterdagochtend niet in de gelegenheid bent om deel te nemen, maar dit wel regelmatig door het jaar doet, dan ben je ook van harte welkom bij de nazit.

Ook de ‘extra handen’ die geholpen hebben zijn van harte welkom bij Effe Nieks.

Als jullie de smaak te pakken hebben, meld je dan aan als vaste ‘opschoonkracht’!

Koffie, vlaai en drankjes worden jullie aangeboden door:
BIZ Centrum Swalmen, de MHVS en de Dorpsraad.

  • Voor hesjes, lege zakken en/of vragen meld je dan bij de coördinator Herm Geraedts.

Per mail: hermgrd@gmail.com of telefonisch: 06 16 95 30 15.

  • Er is een zwerfvuil-app op de markt verschenen: “Helemaal Groen”.

Die kun je downloaden op je telefoon en aan de slag gaan.

 

Op voorhand een welgemeend DANKJEWEL aan alle deelnemers zaterdag namens de MHVS en de Dorpsraad!

Home » Haaj Zjwame Sjoon! Op zaterdag 18 maart 2023.

Haaj Zjwame Sjoon! Op zaterdag 18 maart 2023.