Ga naar de inhoud

Ferd Geerlings erelid V.V. De Hopsjlokkers

Tijdens de jaarvergadering van V.V. De Hopsjlokkers op vrijdag 16 juni jl. is Ferd Geerlings, Vors Hoppius VI, benoemd tot erelid van de vereniging. Ferd was op jonge leeftijd al betrokken bij de Zjwamer vastelaovindj als muzikant bij Joekskapel Aan Dae Reem. In 1990 had Ferd de eer om als Prins Ferd I De Hopsjlokkers voor te gaan onder het motto “Waat ei beeld”. Na zijn prinselijke regeerperiode is Ferd bij het bestuur van V.V. De  Hopsjlokkers gegaan, waar hij o.a. de rol van penningmeester heeft vervuld.

Tijdens de jaarvergadering in 2003 nam Ferd het stokje over van Vors Hoppius V en was vanaf dat moment het gezicht van de vereniging onder de titel “Vors Hoppius VI”. In zijn vorstenperiode heeft Ferd 18 prinsen mogen uitroepen en bijstaan. Met zijn creatieve inslag wist Ferd altijd de juiste snaar te raken. Vooral op muzikaal gebied als zanger bij ’t Zjwamer Keteer en als tekstschrijver en zanger van De Zjwamer Aad Prinse.

In 2013 was Ferd één van de kartrekkers van de organisatie van het LVK en tot op de dag van vandaag is hij het gezicht van de vastelaovesjury.

Door zijn contacten in Beesel en Roermond is ook de band met o.a. C.V. De Drake en diverse Roermondse carnavalsverenigingen aangehaald.

Na een periode van 20 jaar heeft Ferd de vorstemeule overgedragen aan Youri Schuman (Vors Hoppius VII). Zijn jarenlange inzet voor onze vereniging was voor ons de aanleiding om Ferd te benoemen tot erelid. Als dankjewel voor 20 jaar vorstschap, heeft de vereniging Ferd een prachtig beeld aangeboden, vervaardigd door Riet Geraedts en ambachtelijke gieterij Sillen & Co.

Home » Ferd Geerlings erelid V.V. De Hopsjlokkers

Ferd Geerlings erelid V.V. De Hopsjlokkers