Ga naar de inhoud
Home Evenementen Repair Café Zjwame

Datum

07 feb 2024
Expired!

Tijd

09:00 - 12:00

Repair Café Zjwame

Wat is een Repair Café?

Inwoners van Swalmen kunnen hier terecht voor een kleine reparatie aan bijvoorbeeld een defect huishoudelijk apparaat (koffiezetter, strijkijzer etc.), defect speelgoed, kapotte kleding, kapot meubelstuk e.d..
Onze deskundige vrijwilligers proberen samen met de aanbieder het apparaat/speelgoed/kleding/meubel te herstellen. We denken met dit initiatief iets te doen aan onze “wegwerpmaatschappij” en apparaten een langer leven te geven.
De reparatie zelf is gratis, onderdelen moeten uiteraard wel betaald worden. Als er iets besteld moet worden, kunnen we u helpen met het zoeken naar het juiste onderdeel waarna u dit zélf (eventueel met onze hulp) kunt bestellen en natuurlijk ook betalen.
Als alles naar tevredenheid is gerepareerd stellen we een vrijblijvende gift natuurlijk wel op prijs.

Een van de uitgangspunten is dat we beslist géén concurrent willen zijn van plaatselijke ondernemers of zzp-ers. Ook repareren we geen fietsen. Het aanbieden van defecte apparaten gebeurt op eigen risico, we vragen de aanbieders ook vooraf hiermee akkoord te gaan.

We staan voor u klaar op elke 1e woensdag van de maand van 9.00 tot 12.00 uur in een ruimte achter de hal van het voormalige gemeentehuis op Markt 3 naast onze Laeskamer.
Na enkele maanden bekijken we of een uitbreiding van de openingstijden mogelijk is.

Repaircafé Zjwame is een initiatief van Dorpsraad Swalmen in samenwerking met SGL
(Stichting Gehandicapten Limburg – dagopvang Swalmen)