Ga naar de inhoud
Home Evenementen Paasviering Oekraïne in de St. Lambertuskerk

Datum

16 apr 2023
Expired!

Tijd

10:30 - 18:00

Paasviering Oekraïne in de St. Lambertuskerk

De eucharistieviering in de St.Lambertuskerk in Swalmen op zondagmorgen 16 april 2023 om 10.30 uur zal in het teken staan van Pasen in Oekraïne.

Lezingen en voorbeden worden in het Nederlands en in de Oekraïense taal aangeboden zodat alle aanwezigen de dienst kunnen volgen.
De zang wordt verzorgd door een van de gasten uit Oekraïne, aangevuld door passende muziek op Cd.

Ook brengen de bezoekers uit Oekraïne diverse producten mee die tijdens de dienst worden gezegend ( beschilderde eieren, broden/gebak e.d.), een gebruik uit hun cultuur en geloofsbeleving.

Na de dienst ontvangt de Dorpsraad de bewoners van Hotel Asselt en van de locatie aan de Heinsbergerweg in Roermond in de Laeskamer. Bij een kop koffie of thee worden de gezegende gaven van de gasten aan iedereen aangeboden. Ook is er natuurlijk een tractatie voor de kinderen.

Na een zeer prettig eerste contact op 7 januari jl. bij de kerststal in de  St. Lambertuskerk en daarna een geslaagde inzameling van fietsen in februari wil de Dorpsraad met dit initiatief de bewoners van Hotel Asselt ook nu rond Pasen laten blijken dat de Swalmer gemeenschap met hun meeleeft.