Ga naar de inhoud
Home Evenementen Nacht van de Nachtwandeling

Datum

05 nov 2022
Expired!

Tijd

21:30 - 23:30

Nacht van de Nachtwandeling

Wandeling van de Nacht van de Nacht in Swalmen op 5 november 2022

Als vanouds organiseert de Milieu- en Heemkunde Vereniging Swalmen in samenwerking met de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal in het kader van de Nacht van de Nacht een nachtwandeling om aandacht te vragen voor het belang van nachtelijke duisternis.

Dit jaar starten we op zaterdag 5 november a.s. om 21.30 uur vanaf de parkeerplaats naast het gebouw het Groenewoud, Groenewoud 4 te Swalmen. De wandeling zal tot ca. 23.30 uur duren. Na afloop van de wandeling is er de gelegenheid voor een gezellige nazit met soep bij een kampvuurtje.

In en rondom het Groenewoud zullen we onder leiding van een gids een nachtwandeling maken door de bossen. We zullen tijdens deze wandeling op allerlei manieren gebruik maken van onze zintuigen om ondanks de nachtelijke duisternis, toch goed en veilig te wandelen. Ook zullen we aandacht geven hoe we in het nachtelijk duister toch dieren kunnen waarnemen. Eveneens zullen we kijken naar de verschijnselen die juist de nachtelijke duisternis ‘lichter’ maken.

Op zaterdag 5 november is het bijna volle maan. We zullen dan ook afhankelijk van de mate van bewolking toch behoorlijk wat licht hebben in de nacht. Dit maakt de wandeling niet minder leuk. Al de activiteiten zullen met grote aandacht Corona-proof gedaan worden.

Wie wil deelnemen dient zich aan te melden via gencjonkman@gmail.com.

Het bestuur van de MHVS