Ga naar de inhoud
Home Evenementen BEZICHTIGING GROOTSTE KERSTSTAL VAN DE LIMBURGSE KERKEN IN SWALMEN

Datum

25 - 26 dec 2022
Expired!

BEZICHTIGING GROOTSTE KERSTSTAL VAN DE LIMBURGSE KERKEN IN SWALMEN

Met trots kunt u ook in 2022, in een sfeervol versierde Lambertuskerk aan de Markt in Swalmen, weer genieten van een groots opgezet Kerstlandschap. 8 Vrijwilligers zijn weer wekenlang in touw geweest om dit bouwwerk te gestalte te geven. Deze Kerststal behoort in de kerken van Limburg tot een van de grootste creaties. Een uitgestrekt bos van meer dan 50, 4 meter hoge kerstbomen, vormt een groot groen geheel, dat is opgebouwd uit voornamelijk natuurlijk materiaal. Diverse waterelementen, waarvan onder meer een beekje, een waterval en meer dan 30  opgezette dieren zoals, een das, diverse herten, een vos en diverse overige natuurlijke elementen, worden  op een sprookjesachtige manier belicht door een zee van gekleurde ledlampen. Tijdens de openstelling zijn ook voortdurend dierengeluiden van diverse dieren te horen en komt er zelfs donder en bliksem in voor.

 

Dit alles omgeeft het centrale punt en dat is de kribbe, waar middels antieke beelden, de geboorte van Jezus tot uitdrukking wordt gebracht. Met een hoogte van 10 meter en een lengte van dan 30 meter, wandelt men als het ware het Kerstlandschap binnen en kan men genieten van alle rust, die dit natuurlijk landschap uitstraalt. Een lust voor het oog, voor groot en klein. Met dank aan Lux Workx , Patrick Stoffels, uit Haelen, voor de belichting en geluidseffecten.

 

De Kerststal in de feestelijk versierde Lambertuskerk aan de Markt in Swalmen is te bezichtigen op 1ste en 2de de Kerstdag van 14.00 -16.30 uur, tevens na alle kerkdiensten en op verzoek. De toegang is gratis en rolstoel vriendelijk