Ga naar de inhoud
Home Evenementen Bedrijventerrein Zevenellen Buggenum

Datum

05 apr 2022
Expired!

Tijd

19:30 - 21:30

Bedrijventerrein Zevenellen Buggenum

Ruim 2,5 jaar geleden organiseerde Dorpsraad Buggenum een bijeenkomst over de ontwikkelingen op bedrijventerrein Zevenellen.

Hoewel er toen al zorgen waren over het soort bedrijven dat er zich zou gaan vestigen, was nog niet helemaal duidelijk hoe groot de impact zou gaan worden.

Inmiddels is daar meer zicht op. Momenteel zijn negen bedrijven met voorbereidende processen bezig. Zes daarvan gaan samen meerdere miljoenen tonnen afval verwerken. Van restafval (uit grijze containers) en plastic tot allerlei soorten dierlijke mest, vervuild slib, gebruikte oliën en vetten, groenafval, metalen enz. En dan staat het terrein nog maar half vol.

Vanuit de Provincie Limburg en Gemeente leudal worden nauwelijks restricties aan deze bedrijven gesteld. Zo achten zij bijvoorbeeld MER-rapportages (milieuonderzoeken) niet nodig, komt geen toezicht op de stoffen die aan- en afgevoerd worden en zijn er geen goede handhavingsprotocollen.

De negatieve gevolgen voor inwoners van Midden-Limburg, voor de Maas en voor de natuur worden enorm.

 

Reden om een volgende bijeenkomst te organiseren tijdens welke we jullie willen informeren over de huidige ontwikkelingen op het Zevenellenterrein, over de rol van de provincie en de Gemeente en welke activiteiten tot nu ondernomen zijn.

Vervolgens willen we samen met jullie bespreken of en zo ja hoe we gezamenlijke vervolgstappen kunnen zetten. Met als doel het zorgen voor een schone leefomgeving in Midden-Limburg.

 

We nodigen jullie van harte uit voor deze bijeenkomst die we organiseren samen met Natuur- en milieufederatie Limburg, dé provinciale belangenbehartiger voor natuur, milieu en landschap in Limburg.

Datum: 5 april 2022

  • Tijd: 19.30uur
  • Locatie: Gemeenschapshuis De Roffert, Berikstraat 11, Buggenum.