Ga naar de inhoud

Geen zekerheid voor Dorpsraad Swalmen

In mei is bekend geworden dat de gemeente Roermond het jaar 2021 heeft afgesloten met een positief resultaat van ruim 10 miljoen euro. Dit was voor Demokraten Swalmen reden om een voorstel in te dienen bij behandeling van de jaarrekening. Met dit voorstel zou van deze ruim 10 miljoen euro een bedrag van 50.000 euro worden toegewezen aan het budget van de burgerbegroting van de Dorpsraad Swalmen. De Dorpsraad Swalmen moet namelijk tot 2023 wachten op een (eind)evaluatie, waarna wordt besloten of zij haar activiteiten mag voortzetten.

Tot die tijd is er echter budget nodig voor de lopende en/of opstartende burgerinitiatieven vanuit de Swalmer gemeenschap. Met deze 50.000 euro krijgt de Dorpsraad Swalmen meer zekerheid om deze burgerinitiatieven ten uitvoer te (blijven) brengen.

Helaas heeft ons voorstel alleen op steun mogen rekenen van de Stadspartij Roermond. Alle andere partijen stemden 𝘁𝗲𝗴𝗲𝗻 ons voorstel.

Vanzelfsprekend zijn wij teleurgesteld over deze uitkomst. Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen waren alle partijen vaak te vinden in Swalmen en werd er vol lof gesproken over de Dorpsraad Swalmen en haar activiteiten. Maar bij de eerste de beste kans voor deze partijen om deze woorden om te zetten in daden, zijn die verkiezingsbeloftes in rook opgegaan. Het moge duidelijk zijn dat wij ontzettend trots zijn op de Dorpsraad Swalmen en wij zullen er alles aan doen om de
Dorpsraad te behouden.

Volg ons op Facebook of bezoek onze website om op de hoogte te blijven.

Home » Voorstel Demokraten Swalmen weggestemd door Roermondse meerderheid

Voorstel Demokraten Swalmen weggestemd door Roermondse meerderheid