Ga naar de inhoud

De Lei Hendrickx Memorial trofee is komend weekend inzet van het gelijknamige biljarttoernooi in Boukoul. De trofee en het toernooi zijn vernoemd naar de overleden Boukoulse biljartlegende Lei Hendrickx. Ook deze zestiende editie wordt georganiseerd door biljartclub Boekoel.
Aan acht biljarttafels in de Harmoniezaal van café Soranus aan de Boven Boukoul 17 oppe Boukoul wordt drie dagen lang strijd gevoerd in de spelsoorten libre, kader en driebanden.
Vrijdag 29 september nemen inwoners van Boukoul en omstreken deel aan het Open Boekoels Kampioenschap Biljarten, dat om 19.00 uur begint. Een toernooi dat de deelnemers de mogelijkheid biedt om kennis te maken met deze interessante sport. Voor personen uit onze gemeenschap die het gewoonweg wel eens leuk zouden vinden de biljartsport te beoefenen. Er worden dan wedstrijdjes gespeeld in de categorie “libre”(vrij spel), waarbij voldoende kundige leden van de biljartvereniging aanwezig zijn om te instrueren en te begeleiden. Het belooft ook dit jaar weer een super gezellige avond te worden met een wedstrijdelement.
Op zaterdag 30 september beginnen om 10.00 uur de poulewedstrijden in de spelsoort libre en vanaf 18.00 uur gaan ook de kaderspelers van start. Dit is de spelsoort waarin Lei Hendrickx jarenlang op hoog niveau actief was.
Zondag 1 oktober rollen de ballen vanaf 10.00 uur over het groene laken. Naast de ontknoping van het libre- en kadertoernooi staat dan ook het driebanden op het programma. Aan het eind van de dag zijn de drie toernooiwinnaars in de drie spelsoorten bekend.
De Lei Hendrickx Memorial wisseltrofee gaat naar diegene van deze drie die procentueel het beste heeft gespeeld.

Het belooft een spannend, maar ook gezellig weekend te worden.

Kom gerust eens kijken!  Toeschouwers zijn op alle dagen van harte welkom!

 

 

 

Home » Biljarttoernooi Lei Hendrickx Memorial in Boukoul op vrijdag 29 september, zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023

Biljarttoernooi Lei Hendrickx Memorial in Boukoul op vrijdag 29 september, zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023