Meteen naar de inhoud

Biejeingezeumerd 2022-4 is verschenen

Het nieuwste gezamenlijk kwartaalblad van de Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen en Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal is verschenen.

Naast het verenigingsnieuws met o.a. het jaarprogramma, schenkingen, afscheid van twee redactieleden krijgt de lezer antwoord op vragen als:

-Wie staan er allemaal op de foto van het 50-jarig huwelijksfeest van Maan en Merie Scheepers-Mooren in 1952 in Asselt? Wie vult de ontbrekende namen aan?

-In welke tak van motorsport mag Gyan Doensen (14) uit Swalmen zich wereldkampioen noemen? En hoeveel Swalmer kinderen doen mee aan het jaarlijkse Kindervakantiewerk?

Te lezen in ‘Wat gebeurde in Swalmen in juli, augustus en september 2022’.

 

-Waarmee werd de op 3 juni 2022 overleden Swalmer keramist Joop Crompvoets, die ‘het vuur en de vlammen wilde terugzien in zijn werk’, vooral bekend? Een uitgebreid interview met zijn echtgenote Margarette door de redactie van Biejeingezeumerd.

-Welke buurtschap gaf een fraaie herinneringstegel uit bij het veertigjarig bestaan in 1985 en hoeveel kostte een donateurskaart van Zwem- en poloclub Eszet Swalmen in 1963? Leuk om te bewaren.

-Nog steeds niet gekeken op de website van AEZEL en de daar gepresenteerde voorbeeldcollecties? Toch een must voor geïnteresseerden in erfgoed in brede zin. Nieuw is de videoanimatie van de veranderingen in Roermond tussen 1840 en 2007, waarin elke seconde een jaar later wordt getoond. En misschien wil wel iemand vrijwilliger worden om de site verder in te vullen? www.aezel.eu

-Wat kun je zoal schrijven aan de Kerstman? Annelies Hermans deed dat in een dialectgedicht.

-Wie kwam op het idee om op het hoogste punt van Belfeld, de Maalbeekerhöhe in 1931 een café te beginnen en welk lied werd daar geregeld gezongen? Wim van Diepen dook in de historie van dit pand.

Nieuwsgierig naar bepaalde artikelen? Zorg dat u een exemplaar van het blad te pakken krijgt. Voor niet-leden is het te koop via redactie@mhvs.nl ; info@maas-enswalmdal.nl of in de boekhandel en tijdens de openstelling in de verenigingslokalen.

Home » Biejeingezeumerd 2022-4 verschenen

Biejeingezeumerd 2022-4 verschenen