Ga naar de inhoud

Als vanouds organiseert Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen in het kader van de Nacht van de Nacht een nachtwandeling om aandacht te vragen voor het belang van nachtelijke duisternis. Dit jaar starten we op zaterdag 26 oktober a.s. om 21.30 uur vanaf de parkeerplaats voor de Theresiakerk in Boukoul, Kerkweg 1, 6071 AL Boukoul – Swalmen.

De wandeling duurt tot ca. 23.30 uur. Na afloop van de wandeling is er voor de deelnemers een lekkere kop soep. Deelname is gratis. Vanaf de parkeerplaats voor de kerk wandelen de deelnemers door deels open terrein met hopelijk zicht op de maan en de sterrenhemel. Mogelijk zien we zelfs de komeet Tsuchinshan-atlas die deze maand goed zichtbaar is en eens in de 80.000 jaar (!) dicht bij de aarde komt. We wandelen ook door de bossen, waar we meer aangewezen zijn op onze andere zintuigen. Daar besteden we vanzelfsprekend aandacht aan het gedrag van de dieren in de nacht.

Draag kleding die past bij de weersituatie én laarzen, want we komen ook in een plassengebied. Met wandelschoenen krijg je daar natte voeten.

Wie mee wil gaan dient zich aan te melden via secretaris@mhvs.nl. Er is een maximum aan het aantal deelnemers (vol is vol). Aanvullende informatie krijgt u ook via dit mailadres.

Home » Wandeling van de Nacht van de Nacht in Boukoul op 26 oktober 2024

Wandeling van de Nacht van de Nacht in Boukoul op 26 oktober 2024